Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hótalp bérlés Szegeden

Télen is bátran nekivághatsz a hegyi túrázásnak. Nagy segítségedre lehet, egy jó hótalp, hogy ne süllyedj derékig a mély hóban. 

Az egyik legnagyobb gyártó, a TSL hótalpjait kölcsönözheted tőlünk, amiket minden cipőre, bakancsra, csizmára ráállíthatsz 35-47 méretig, egyes modelljeink még ennél nagyobb lábra is állíthatók.

Bérleti díj: 1.700,- Ft,/nap

Kaució: 10.000,-Ft,/hótalp

 

Az elvitel és a visszahozatal napja egy napnak számít.

A kauciót és a bérleti díjat csak készpénzben tudod kifizetni.

A kauciót teljes összegét visszakapod, ha sérülésmentesen időben visszahozod a hótalpakat

Ajánlott az előre foglalás, mert egyre népszerűbb ez a téli sport és vannak időszakok amikor nagyon sokan akarnak menni.

 

Néhány szóban a hótalpazásról:

Nem igényel semmilyen előképzettséget, azt a néhány dolgot ami fontos lehet, kölcsönzéskor elmodjuk.

Ha még nem próbáltad, új és csodás élményben lesz részed. Talán a legszebb akkor amikor hótalp nélkül nem is lehetne közlekedni, mert nagyon sok friss hó esett, roskadoznak a fák a teher alatt és te rakod az az első lábnyomokat, vagyis hótalp nyomokat az érintetlen szűz hóba. Természetesen hótalppal is besüllyedsz egy kicsit, de nem derékig, így nyugodtan tudsz közlekedni. Sőt ha ismered a terepet még a turista utakról is letérhetsz és bármilyen útvonalat választhatsz csak ne tévedj el nagyon, mert télen veszélyes lehet. A hótalp alján fém szegek az elején kapaszkodó karmok vannak, így ahol bakanccsal csúszkálnál, ott is stabilabban lehet haladni.

Ne öltözz túl! A síelésnél kicsit vékonyabban, a sínadrág is jó hótalpazni, de kicsit meleg lesz. A több vékonyabb, tehát réteges öltözködés itt is ajánlott, viszont a hátizsákban legyen egy plusz meleg réteg tartalékban. Azért is vigyél hátizsákot, hogy az esetlegesen lemelegedett ruhákat belerakd, elférjen benne egy termosz, télen jól esik egy meleg tea, és előfordulhat, hogy felkötöd rá a talpakat.

A túrabot ajánlott, segít a gyaloglásban, de van aki nélküle is elboldogul.

Ha bizonytalan vagy, csatlakozz a bolt mellett működő túrázós csapatunkhoz ( kalandclub@gmail.com) és kérj információt, hogy hóvá és mikor lesz a következő túra.

Kalanra fel!

Tartalomhoz tartozó címkék: Bérlés