Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

ELÉRHETŐSÉG

 Szeged, Roosevelt tér 5.

 +36 30 498 0679

 turaboltom@gmail.com

 

 

Valamikor réges régen... 1990-ben egy panelházi garázs bolttal kezdődött a túrabolt története, KONTRA néven.
Kezdetben egy kerékpárszerviz kiegészítéseként hoztunk néhány hátizsákot, hálózsákot vagy sátrat. Aki még emlékszik, ezek az évek voltak amikortól könnyebben elérhetővé váltak a jobb minőségű túracuccok. Előtte sokan magunknak varrtunk bicaj táskát vagy kupola sátort, ha hozzájutottunk valami használható alapanyaghoz, ezekből fennmaradt néhány példány, de ma már mosolyog mindenki ha előkerül egy ilyen kincs. Ebben az időben még a pesti túraboltok is is csak bontogatták a szárnyukat, nem is volt csak néhány, Tengerszem, Mountex (az Üllői úton egy kicsi bolt), Hegyisport
A folytatás a Gogol 29.-ben, ahol még egymás mellett ment a túrafelszerelés és a bicajbolt. Megvettük az első mikrobuszt és a bolt mellett rengeteget utaztunk Európában minden irányban. Szerveztük a túrákat minden felé ahova mi is szerettünk volna eljutni. Nagy hegyekre az Alpokban, sziklamászó helyekre, Szicília, Eoli szigetek vulkánjaira, Norvégia nemzeti parkjaiba.
Tapasztalatból tudtunk segíteni a vásárlásnál. Mászófalat építettünk, amivel kitelepültünk rendezvényekre, iskolákba, amivel népszerűsítettük a mászósportot és persze magunkat Itt a Gogol utca 29. udvarán rendeztük meg az első szegedi falmászó versenyt. Felvettük a bolt profiljába a síkölcsönzést, amivel akkor Szegeden nagyon kevesen foglalkoztak. Belekostoltunk a búvár felszerelések forgalmazásába.
Megnyitottuk a Gogol u. 1-ben a majdnem belvárosi EXTREME sportzugot, amit néhány barátunk csak zugsportnak becézett, de mi büszkék voltunk rá.
Ahogy az igények változtak, kellett egyre nagyobb és elegánsabb bolt. A Mountex égisze alatt, létre jött a magyarországi első országos túrabolt hálózat. Hozzánk tartozott a Kecskeméti Mountex, majd kialakítottuk és megnyitittuk 2000-ben az Oroszlán u-i Mountexet, ami együtt működött az EXTREME sportzuggal, de jól megosztottuk, a márkákat. Sokan nem is tudták, hogy a boltoknak egy a gyökere.
Aztán jöttek a nagy sport áruházak, erősödött az webes értékesítés, mi kicsit szomorkásan konstatáltuk, hogy lélektelenedik a műfaj, megszünőben van a hegymászó bolt hangulat,  ahova nem csak  vásárolni. jártak az emberek. A Mountex hálózatból kiválva, a vidéki boltok önálóan folytatták, így született a KALAND túrabolt. Mindig egy izgalmas dolog kitalálni, hogy milyen termékekre lesz szükség, mit tartsunk a boltban. Próbáltuk megőrizni a személyes kapcsolatot a vevőkkel. Ma az információ és árudömping időszakát éljük, amiben nagyon nehéz eligazodni. 2020 december végén bezártuk az Oroszlán u.-i boltot, de válozásban azt az utat látjuk, hogy a személyes kontaktus mellett elkerülhetetlen a webshop fejlesztés, hogy a vevő dönthessen melyik vásárlási mód a számára szimpatikusabb.
Elérhetőek vagyunk a Szeged, Roosewelt tér 5 alatt ha megfogva felpróbálva szeretnél egy tartós túrafelszerelést vagy ruházatot venni, vagy elérsz bennünket itt a webshopban is.

Éld a természetet!
Kívánja a túrabolt jelenlegi és múlt béli csapata.