Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan válasszunk fejlámpát?

Miért hasznosabb egy fejlámpa, mint egy kézi lámpa? Mert szabad mind a két kéz, ami szinte mindig előnyt jelent. A sátor állításnál az esti főzésnél, de még egy  kerékcserénél is az útszélen, vagy bármilyen szerelésnél sötétben. Aki egyszer kipróbálja nem érti, hogy eddig mért nem használta.

Hogyan válasszunk mik a szempontok?

A megbízhatóság mindenek felett. Ha játszani kell a gyereknek, akkor választhatjuk a legolcsóbbat, de ha magunknak vagy szeretteinknek választjuk akkor egy sok évre gyártott terméket válasszunk, ami sok évig szolgál bennünket és minden helyzetben működik. Mert  vannak helyzetek amikor csak kellemetlen ha nem, de van amikor életveszélyes.

Több felső kategóriás márkát lehet megemlíteni, és ezeknek is van alapmodellje ami jobb mint egy ismeretlen gyártó leírásban és látszatra szuper lámpája.

Mi már sok éve a Petzl márka fejlámpáit tartjuk legnagyobb kínálatban aminek

 a belépő Tikkinától a komolyabb modellekig tartjuk raktáron. A választásnál lehet az ár felől közelíteni, de talán hasznosabb, hogy mire kell, milyen fényerőre van szükségünk. A fényerő fokozatokban állítható, hogy amikor elég a kisebb fény akkor gazdálkodjunk az elemmel, nem kell mindig a maximumon világítani. A funkciókat is számba vehetjük, de talán fontosabb, hogy előreláthatólag mennyit fogjuk használni. Ha sokat akkor gyári akkumulátorosat is választhatunk, ami 6-7 elem garnitúra után gazdaságosabb is és nem elhanyagolhatóan környezet tudatosabb. A gyári akkumulátor mindig jobb a tölthető elemnél, persze azzal is használhatók a lámpák. Szerintem egy nagyon fontos érv a tölhetőség mellett, hogy minden túrára feltöltve viheted, míg az alkáli elemeknél sajnálnád kidobni a még használható félig lemerült elemek. A Petz fejlámpák úgy vannak kialakítva, hogy az akkumulátorok cserélhetők legyenek elemre.

Ez hosszabb utazáshoz esetleg barlangtúránál biztonsági tartaléknak célszerű egy elem garnitúrát magunkkal vinni. Ez barlangban igazán nem is lehetőség hanem kötelező.

 Ahogy az elején is írtam, ha még nem próbáltad, hidd el megszereted a fejlámpát és használni fogod, vagy akinek adtad sokszor gondol rád.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hogyan válasszunk sorozat